sobota, 7 marca 2015

PLACUSZKI CZEKOLADOWE Z BANANAMI

  Tak, wiem kolejny przepis na placuszki – moim zdaniem najlepsze śniadanie. Tym razem, czekoladowe z bananami, chyba najsmaczniejsze jakie są na Krzepkim Sercu!

Składniki:
  • 1 duży dojrzały banan
  • 1 jajko
  • ½ szklanki cukru
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • szczypta soli
  • olej do smażenia (opcjonalnie)
  • cukier puder, konfitura, roztopiona czekolada na wierzch (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
  1. W misce rozgnieć banana widelcem, wbij jajko, dodaj szczyptę soli, cukier i wymieszaj
  2. Wsyp mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wymieszaj do połączenia się składników
  3. Placuszki smaż na dobrze rozgrzanej patelni około 1 minuty z każdej strony. Gotowe placuszki możesz oprószyć cukrem pudrem, posmarować konfiturą lub polać roztopioną czekoladą (ostatnią wersję szczególnie polecam :) )
Smacznego!



2 komentarze:

  1. Nie polecam. Wyczuwalny proszek do pieczenia w placuszkach.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz, jednakże następnym razem proszę dokładniej wymieszać składniki, a jeżeli przeszkadza smak proszku to następnym razem proszę dodać go mniej.
      Pozdrawiam

      Usuń

Drukuj