Delikatne, kruche, po
prostu idealne! Gorąco Wam je polecam!
Składniki na około 12
bez:
- 3 białka
- szczypta soli
- ¾ szklanki cukru
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka soku z cytryny (użyłam soku z limonki)
- 2 łyżeczki delikatnej kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy zbożowej)
- 1 łyżka gorącej wody
- Kawę rozpuść w gorącej wodzie i odstaw do przestygnięcia
- Białka ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę
- Cukier wymieszaj z mąką ziemniaczaną i stopniowo dodawaj do białek cały czas miksując
- Na końcu dodaj sok z limonki, kawę i miksuj jeszcze przez chwilę
- Na blachę wyłożonej papierem do pieczenia wykładaj po czubatej łyżce piany (możesz użyć rękawa cukierniczego)
- Blachę włóż do piekarnika nagrzanego do 140C i piecz przez 65 – 75 minut
muszą smakować pysznie!!
OdpowiedzUsuńSą naprawdę bardzo dobre! :)
Usuń