piątek, 17 stycznia 2014

SPAGHETTI

  Po dość długiej przerwie przedstawiam Wam kolejny przepis.  Tym razem czas na moją wersję spaghetti. Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu. Gorąco Wam polecam!

Składniki:
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • średnia cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy/oleju do smażenia
  • paczka makaronu spaghetti
  • 500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki ostrej papryki
  • ½ łyżeczki oregano
  • garść świeżej bazylii
Sposób przygotowania:
  1. Makron ugotuj według przepisu na opakowaniu (sól dodaj, gdy woda zacznie się gotować)
  2. Obierz i umyj cebulę, a następnie pokrój ją w kostkę
  3. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, gdy się zeszkli dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek
  4. Następnie dodaj mięso i smaż przez kilka minut
  5. Wlej przecier pomidorowy i dopraw do smaku (pamiętaj, aby doprawić według własnego uznania) i gotuj na małym ogniu przez 5 – 10 minut
  6. Gdy sos będzie gotowy dodaj bazylię
  7. Na talerzu połóż porcję  makaronu, polej sosem, możesz posypać startym serem
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj