Po dość długiej przerwie
przedstawiam Wam kolejny przepis. Tym
razem czas na moją wersję spaghetti. Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Gorąco Wam polecam!
Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- średnia cebula
- 1 duży ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy/oleju do smażenia
- paczka makaronu spaghetti
- 500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- ½ łyżeczki ostrej papryki
- ½ łyżeczki oregano
- garść świeżej bazylii
- Makron ugotuj według przepisu na opakowaniu (sól dodaj, gdy woda zacznie się gotować)
- Obierz i umyj cebulę, a następnie pokrój ją w kostkę
- Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę, gdy się zeszkli dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek
- Następnie dodaj mięso i smaż przez kilka minut
- Wlej przecier pomidorowy i dopraw do smaku (pamiętaj, aby doprawić według własnego uznania) i gotuj na małym ogniu przez 5 – 10 minut
- Gdy sos będzie gotowy dodaj bazylię
- Na talerzu połóż porcję makaronu, polej sosem, możesz posypać startym serem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz