Sałatka, którą
uwielbiają moi rodzice. Gwarantuję Wam, że smakuje lepiej niż pachnie.
Przepis pochodzi z zeszytu mojej Mamy.
Składniki:
- 1 brokuł
- 2 ząbki czosnku
- mała paczuszka płatków migdałów (może być również słonecznik)
- ¾ opakowania fety
- 3 – 4 łyżki jogurtu greckiego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- pomidorki suszone
Sposób przygotowania:
- Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj w osolonej wodzie tak, aby był al dente
- Na rozgrzanej patelni upraż płatki migdałowe (słonecznik). Uważaj aby ich nie spalić
- Wystudzonego brokuła włóż do miski i posyp płatkami migdałowymi. Dodaj pokrojone w kostkę pomidorki, fetę i polej sosem jogurtowym. Delikatnie wymieszaj
Sos jogurtowy:
Do jogurtu greckiego
dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i wymieszaj.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz