czwartek, 3 lipca 2014

PLACUSZKI Z JAGODAMI

  Sezon na jagody uważam za otwarty! Dziś pierwsza propozycja, czyli przepyszne placuszki. Są lekkie, puszyste i bardzo smaczne. Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Gorąco Wam polecam!

Składniki na około 18 placuszków:
  • 3 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • ½ łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowej produkcji)
  • ½ szklanki śmietany
  • ½ szklanki mleka
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 szklanka jagód
Sposób przygotowania:
  • Jajka rozbełtaj ze szczyptą soli, cukrem i cukrem waniliowym
  • Dodaj mokre składniki i wymieszaj
  • Następnie wsyp mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek
  • Na końcu dodaj jagody i wymieszaj
  • Placuszki smaż na dobrze rozgrzanej patelni około minuty z każdej strony
  • Gotowe placuszki posyp cukrem pudrem
Smacznego! 






Słodkie jagodowe lato

2 komentarze:

  1. Przepysznie wyglądają! Ja bym takie mogła wcinać o każdej porze dnia ;)
    Przepis dodaję do akcji
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Drukuj