wtorek, 19 listopada 2013

DOMOWY CUKIER WANILIOWY

  Cukier waniliowy możemy zrobić bez problemu w domu. Ma niesamowity aromat i zapach. Warto go zrobić przed Świętami Bożego Narodzenia (choć nie tylko). Wasze wypieki będą miały zupełnie inny smak. Polecam Wam gorąco!

Składniki:
  • 1 laska wanilii
  • 2 szklanki drobnego cukru
Sposób przygotowania:
  1. Cukier wsyp do szczelnego pojemnika
  2. Laskę wanilii przetnij wzdłuż, zeskrob ziarenka i dodaj do cukru (laskę wanilii podziel na kilka części i włóż ją do pojemnika)
  3. Zamknij pojemniczek i wstrząśnij nim. Dzięki temu składniki dobrze się wymieszają
  4. Domowy cukier waniliowy gotowy jest do użycia po 1 – 2 tygodniach





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj